» За проекта Различен свят

За проекта Различен свят

За проекта Различен свят

“Различен свят” (Different world)

Защо Различен свят е част от живота на всеки един от нас

“Различен свят” (Different world) е проект отразяващ магнетичното привличане на един красив и свободен свят, много по-различен от заробващото, прагматично ежедневие, в което сме потопени. Избирайки светът на планината през зимата, човек удовлетворява естествения копнеж за сливане с природата и за бягство от суетата на града, и този избор го прави щастлив.

Кои са главните актьори в “Различен свят”

Ники Диков и Георги Радев са хора от две различни поколения, които обаче са пристрастени към света на планината по един и същ начин. Т.е. “Различен свят” освен да противопоставя, умее да обединява. Плетейки снежни дири по съвършенни склонове двамата намират онова, което ги освобождава от фалша на градската матрица.

Ники Диков

Николай Диков Различен свят

Николай Диков е скиор от близо 40 години, обича семейството си. Занимава се с поддръжка на софтуер, но всяка секунда от свободното си време предпочита да пребивава в планината. За него приятелите често казват, че “няма никой в главата”, тъй като би се спуснал по всеки склон и улей без да се замисли, стига обективните условия да го позволяват разбира се. “Различен свят” е светът, в който предпочита да живее във всяка една свободна минута.

Георги Радев

George Radev Different world

Георги Радев е спортист. През зимата е предимно ски алпинист. Предпочита да пътува с мотора си. Честен и отзивчив към приятелите си, отдаден на работата си в RiceTimingBG. Все още не ни е казал какво за него означва проектът “Различен свят”… 😉

Режисьорите, сценаристите и операторите в проекта “Различен свят”

Както се вижда от материала по-долу – семейство Терзийски е вложило изключително много време, усилия и “мерак” в този проект. “Различен свят” дава рецепта за един устойчив свят – основаващ се на чистота на съвестта, свобода на волята, любов към природата и към приятелите. В “Различен свят” не се играят роли, а се изразява истинската същност на личността. Всеки склон е нова житейска страница, по която оставяме следата си, упражняваме свободата на избора си и поемаме отговорно последствията от него. Чисто, крсиво, истинско и с много… “паудър” 😉

Владислав Терзийски

Vladislav Terziyski Different world

Владислав Терзийски (31г) е талантлив художник фотограф. Притежава хиляди GB обработен и необработен снимков и видео материал, който спира дъха. Отдаден на призванието си той посвещава всяка свободна минута „зад камера“ колекционирайки уникални природни картини от нестандартни и в повечето случаи екстремни гледни точки. Повярвайте, много желание и хъс са необходими, за да излезеш от топлия спален чувал в палатката навън при минус 17-20 градуса по Целзий в 4:30 през нощта и да се отправиш към най-подходящия връх, за да заснемеш уникалния залез при перфектните атмосферни условия. Продължавай все така, Влади и ни радвай с прекрасни кадри! „Различен свят“ за него е динамична песен в кадри с характер.

Интервю с Владислав Терзийски за списание Амбиция

Светослав Терзийски

MALIOVITZA-DIFFERENT-WORLD-ARCHIVE3

Светослав Терзийски (26г) е програмист и екстремен спортист. Изкачил е памирския 7 хилядник Корженевска (7 105м.) през 2010 година. Любимите му хобита са ски-алпинизъм, планинско колоездене, скай рънинг и алпинизъм. Колекцията му натежава от призови места /link climbing guide/ в състезанията по ски-алпинизъм и планинско бягане. Има участия не само в България, но и на международни формати в Швейцария и Гърция. Той обича планината и почти ежедневните му тренировки в нея му дават сила и усещане за баланс. Отявлен противник на фалша и суетата в градското ни ежедневие, той предпочита истинското, знае неговата цена и му се отдава с желание и благодарност. „Различен свят“ за него е едно искрено послание, изобличаване и призив за отрезвяване.

Веселина Терзийска

Veselina Terziyska Different world

Веселина Терзийска е уеб дивелъпър и основател на “Криейтив Он Уеб” ЕООД (компания за разработване на проекти за уеб – уебсайтове, онлайн магазини, блогове, изграждане на онлайн визия и стратегия). Подкрепя креативни и устойчиви зелени идеи, проекти и събития. Реализирала е и продължава да работи по съвместни проекти с WWF България, СИПИ.еу и ЕС”За Земята” (Фабрика за природа). Обича природата, искреността пред себе си и във взаимоотношенията с другите. Православен християнин по убеждения и светоусещане. „Различен свят“ напомня, че трябва да търсим истинския духовен мир, а не да се разпиляваме в суетата и празнотата на светското.

Powered by Creative On Web Ltd. Up